Monday, April 15, 2013

Bakal bergelar Isteri.IN SHA ALLAH..




Assalamualaikum pren...



Insyaallah beberapa bulan lagi aku bakal bergelar isteri. Moga semuanya dipermudahkan Illahi.Aminn...

Bukan mudah mengurus perkahwinan sendiri..kena buat segalanya sendiri..Alhamdulillah ada family yang banyak membantu. Aku ingin buat semua persiapan sendiri tanpa menggunakan wedding planner, boleh jimat..sangat2 jimat (lagipun aku bukan kaya mau wedding planner segala.mahal tu guna services durang.haha)...cuma perlu berkorban tenaga..kesana sini... dan yang paling penting dapat kepuasan diri..agar kita lebih menghargai sebuah perkahwinan...betapa kita telah berpenat lelah untuk menjadikan hubungan selama bertahun2 itu halal di sisi Allah.


Persiapan hanya beberapa peratus ja yang telah aku buat..adooiii -.-' kena pandai kawal emosi saat2 ni..if tidak memang buat stress...hahaha borang nikah pun belum urus..hujung bulan ni baru berkesempatan mengurus..banyak kena buat ni...kena p JPN..kena buat surat akuan sumpah tuk pemindahan wali..kena buat HIV test..banyak lagi la...if borang nikah ni dah settle baru senang hati.. 



Doakan semuanya berjalan lancar ya pren.


P/S: Beribu maaf aku hulur kerana story mory tentang pertunanganku tidak dapat aku buat atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan (eh kenapa ayat aku macam skema ja ni.duiiii.) if mau tengok gambar sila lah ke fb aku k.hehehe. ^_^v




Suarahalus berkata: Hanya mampu berusaha, doa dan Tawakal semoga segala2 yang dirancang  dipermudahkan dan diberkati Illahi.

3 comments: